Επιστημονικός τουρισμός, προσομοιώσεις, προϊόντα λογισμικού είναι μερικά από τα άμεσα ευεργετήματα που προκύπτουν όταν κάποιος φορέας ξεκινήσει τη διασωστική πορεία προς τη θωράκιση της Γης και τη διεθνή εκεχειρία!

29 Απριλίου 2017

Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι στην προσπάθειά μας για την ενημέρωση του κοινού σε διεθνές επίπεδο, για την απόκρουση ισχυρών ηλιακών καταιγίδων, έχουμε πλέον την υποστήριξη του καθηγητού Σταύρου Παπαμαρινόπουλου  του Πανεπιστημίου Πατρών – Τμήμα Γεωλογίας.

Ο καθηγητής Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, με την πραγματικά εντυπωσιακή ερευνητική καριέρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Cardiff, New Castle και Oxford), διδακτική σε γεωλόγους, φυσικούς και μηχανικούς του Πολυτεχνείου, συγγραφική καθώς και με την  ιδιότητά του ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, αποτελεί  σημαντικότατη υποστήριξη για το ερευνητικό έργο της ομάδας μας.

Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της υποστήριξής του.

 

28 Απριλίου 2017

Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι στην προσπάθειά μας για την ενημέρωση του κοινού σε διεθνές επίπεδο, για την απόκρουση ισχυρών ηλιακών καταιγίδων, έχουμε πλέον την υποστήριξη του καθηγητού Νικόλαου Βερνίκου του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο καθηγητής Νικόλαος Βερνίκος, έχει μοναδική εμπειρία ως διδάσκαλος σε πανεπιστήμια, Παρισιού 1969- 1976, Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Schiller College (1978-1980), Διεθνείς Οργανισμούς UNESCO-UNEP (1973-1989), καθώς και με τις διακρίσεις του σε διεθνείς οργανισμούς:

  • Μόνιμος διεθνής υπάλληλος (ερευνητής-ειδικός προγράμματος της UNESCO 1976-1980)
  • μέλος της ελληνικής επιτροπής UNESCO και της ελληνικής επιτροπής MAB 1992
  • Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διεθνών Υπαλλήλων UNESCO, Μέλος της Συγκλήτου (εκλεγμένο) Πανεπιστημίου Παρίσι 8
  • Εκπρόσωπος των ελληνικών ναυαγοσωστικών επιχειρήσεων στις διεθνείς επαγγελματικές οργανώσεις (1975-1986)
  • Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών (1986-1993).

Η υποστήριξή του στην θωράκιση της ανθρωπότητας αποτελεί ηθική επιβράβευση της ομάδας και τόνωση για την συνέχεια των προσπαθειών μας.

Ενώ το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, σταθμίζοντας την σοβαρότητα του θέματος, έκανε πλέον ειδική σελίδα, όπου φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις μας:

http://www.arxeion-politismou.gr/2017/04/iliakes-kataigides.html

 

27 Απριλίου 2017

Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι στην προσπάθειά μας για την ενημέρωση του κοινού σε διεθνές επίπεδο, για την απόκρουση ισχυρών ηλιακών καταιγίδων, έχουμε πλέον την υποστήριξη της τ. καθηγήτριας Μαρίας Λευτάκη Εφαρμοσμένης Ανάλυσης στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του τ. καθηγητού Ευάγγελου Βαλάρη του ΤΕΙ Πάτρας.

Η Δρ Λευτάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών (1973). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος D.E.A. του Πανεπιστημίου Paul Sabatier Τουλούζης, Γαλλίας (1974).  Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Doctorat de troisieme cycle) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier Τουλούζης, Γαλλίας (1977).

Mέλος συντακτικής επιτροπής περιοδικού “WSEAS Transactions on Applied
and Theoretical Mechanics”. Μέλος Διεθνών Επιστημονικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίων.  Έχει δώσει διαλέξεις σε σεμινάρια στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Ο Δρ. Βαλάρης, διετέλεσε καθηγητής στα Πανεπιστήμια Frederick και Cyprus, ενώ είναι πλέον επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Πάτρας από το 2000 εώς και σήμερα. Με διδακτορικό στον τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής καθώς και με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά (Earth, Moon and Planets (2000), “Astrophysics and Space science, 2003, WSEAS Transactions on Mathematics, κ.α) είναι μια δυναμική προσθήκη στην ομάδα μας

Ευχαριστούμε και τους δυο και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους!